Mijn intenties geven beweging en sturing aan alles in mijn leven. Zelfs aan mijn leven zelf.

Het heeft even geduurd voordat ik in de gaten had dat er een kracht is die mijn denken, voelen, communiceren en handelen stuurt.

Eerst noemde ik het mijn denken, of mijn wil, of mijn karakter. Ik dacht dat ik op een bepaalde manier in elkaar zat en dat de dingen daarom gingen zoals ze gingen. Als ik het anders wilde, zette ik mijn wil er achter en dan gebeurde het zoals ik het wilde. Althans vaak.
Nu kan ik luisteren en laat de intentie de kracht bepalen.

Waar ik eerst ‘vond’ dat ik positief moest reageren en door die dwang van mijzelf toch vaak het tegendeel deed, is het bewustzijn van de intentie voldoende om op een natuurlijke manier positief te zijn.
Me laten leiden door de intentie geeft een heel andere kwaliteit aan mijn denken, voelen, communiceren en handelen. Dingen kosten me dan nauwelijks of geen moeite en ik ben blijer en meer tevreden.

Waar de intentie vandaan komt, durf ik niet met zekerheid te zeggen. In elk geval is het effect totaal anders wanneer een intentie uit mijn denken of uit mijn wil voortkomt. Dan ben ik aan het duwen en trekken en bereik ik veelal niet wat ik voor ogen had.

Komt de intentie uit de andere wereld? Voor mij is dat zo. Wat die andere wereld dan is? In elk geval energie die ik niet zelf kan creëren. Energie die mijn leven een stuk aangenamer maakt.

Inga Teekens, januari 2020

Een gedachte over “Mijn Intenties zijn mijn motor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *