Afbeeldingsresultaat voor manuela kalskyManuela Kalsky (Salzgitter-Bad1961) is een Duitse theologe, directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) en van project W!J. Vanaf 1 januari 2012 bekleedt ze aan de Vrije Universiteit de Edward Schillebeeckx leerstoel voor Theologie en Samenleving. Ook was Manuela Kalsky hoofdredacteur van de succesvolle interreligieuze website Reliflex.nl ter bevordering van religieuze flexibiliteit. Met Bureau Intermonde en het ministerie van VROM zette zij in 2008 de multimediale website Nieuwwij.nl op. Het overbruggen van wij/zij tegenstellingen in de samenleving staat in haar werk centraal. Kalsky geeft leiding aan het interdisciplinaire DSTS-onderzoeksprogramma ‘Op zoek naar een nieuw wij in Nederland’, waaraan meerdere onderzoekers van verschillende universiteiten werken.

Manuela Kalsky achtergrond en betrokkenheid

Manuela studeerde theologie in Marburg (Duitsland) en Amsterdam. In 2000 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar de christologie vanuit feministisch-oecumenisch perspectief. Ze vervulde verschillende gastdocentschappen aan universiteiten in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Zij redigeerde een aantal bundels die uit het DSTS-onderzoek zijn voortgekomen en heeft een groot aantal publicaties in boeken (zie onder) en tijdschriften op haar naam staan. Via het ‘theologisch elftal’ van dagblad Trouw mengt zij zich regelmatig in het maatschappelijk debat over religie, identiteit en interculturele vraagstukken. Zij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Manuela Kalsky als Auteur

Bram Moerland en Manuela Kalsky over Maria Magdalena en de rol man, vrouw en gnostiek bij NPO op 25 maart 2018:

Manuela Kaslky en Brammoerland over Maria Magdalena en Gnostiek

 

 

 

 

 

 

 

Mede door de film is grote interesse in en vraag naar de boeken over Maria Magdalena. Het standaardwerk van Jacob Slavenburg “Maria Magdalena En Haar Evangelie” uit 2006 is nu een verzamelexemplaar. Op dit moment zijn alleen nog tweedehands of e-boeken te krijgen:


Manuela Kalsky over de bijdrage van de vrouw in vrijzinnig denken:

 

Manuela Kalsky – Directeur Dominicaans Studiecentrum Theologie en Samenleving

Berichtnavigatie