Ik vertelt een geweldig (of dom) idee aan mijn partner, familie of in de vergadering over hoe iets anders kan. Het wordt onderuit gehaald, belachelijk gemaakt, wie ben jij wel met dit stomme idee?!

Wat doe ik? Wat voel ik? Wat heeft dat te maken met intentie?

Hoe ik intentie ervaar:
Dat wat ik teweeg wil brengen met mijn handelen, voelen en denken.
Als ik bewuster word van mij intentie dan weet ik sterker waarom ik doe wat ik doe, voel en denk.

In de hoogste graag van bewustzijn besef ik in ieder moment mijn intentie over wat en waarom ik precies zo denkt, voelt en doe en …. hoe het ook anders kan. Maar zo ver ben ik nog niet!

Het bewust zijn van mijn intentie is voor mij een versterker die een helder licht werpt op de manier waarop ik mijn wereld en persoonlijke werkelijkheid ervaar, stuur en er slachtoffer van wordt.

Mijn intentie komt voor uit mijn diepere ware zelf of/en uit mijn ego.

Mijn gevoel van inzicht of gekwetst zijn komt voort uit de intentie van begrepen, gewaardeerd of gerespecteerd te worden in b.v. gelijk krijgen.

Als deze intentie vanuit mijn diepe zelf niet wordt vervuld dan kan ik begrip daarvoor hebben door mijn ongelijk in te zien of het zien van het niet erkend worden door het ego van de ander.
En vanuit de intentie van mijn ego kan ik me gekwetst voelen door niet te krijgen wat mijn ego verlangt.

Het verschil is dat mijn diepere zelf zoekt naar inzicht en mijn ego zoekt naar erkenning, respect en verbinding in de vorm van gelijk krijgen. Begrijpen & inzicht tegenover gelijk krijgen.

Intentie gebruik ik zelf als hyperloop door b.v. de intentie te hebben van het zoeken naar inzicht. Het is een eindeloze, vermoeiende en heerlijke loop van zoeken naar dieper begrijpen. Zou ik het maar de hele tijd kunnen volhouden! 😉
Dat dieper begrijpen, dit inzicht, zie ik als liefde voor alles wat er is. Inzicht = liefde. Het is het combineren van verstand met gevoel, geloven tegenover weten, waarnemen versus zien, overkomen/meemaken versus direct ervaren!

Heb jij wel eens dat je omgeving je irriteert of je niet waardeert bij een geweldig idee? Begrijp je de weerstand? Is deze terecht en wellicht een waardevolle verbetering van je idee en geeft dit je inzicht? Voel je de weerstand van het gekwetste ego van de ander en kun je dat begrijpen? Of voel je jezelf gekwetst door het niet erkennen en waarderen door de ander?

Voel, zie en ervaar je vanuit inzicht of ego? Wat was je intentie? Van je diepe zelf of je ego?

Op 29 maart 2020 organiseert Groep Le Chemin een verkenningsdag over de kracht van intentie in Huize het Oosten te Bilthoven!