Erik van PraagErik van Praag is lid van Groep le Chemin en heeft meerdere boeken geschreven over management en spiritualiteit.

Erik van Praag is geboren in 1940 als oudste zoon van een Joodse vader en een Friese moeder. Later gelukkig getrouwd, vader van drie kinderen, en toen die groot waren in harmonie gescheiden. Thans grootvader van acht kleinkinderen, en weer gelukkig getrouwd.

Als u op onderstaande boeken van Erik van Praag klikt kunt u een samenvatting van de inhoud bekijken.

Erik van Praag over zichzelf

Ik ben geboren in 1940 als oudste zoon van een Joodse vader en een Friese moeder. Later gelukkig getrouwd, vader van drie kinderen, en toen die groot waren in harmonie gescheiden. Omstreeks 1985 kreeg ik een levensbedreigende ziekte, waarvan ik volledig ben genezen. Thans grootvader van acht kleinkinderen, en weer gelukkig getrouwd. Ik zing in het KCOV Amsterdam, en ben lid van een vrijmetselaarsloge.

Ik heb andragologie en psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (doctoraal 1965). Na een succesvolle loopbaan als wetenschapper, docent, manager en psychotherapeut heb ik in 1983 mijn eigen praktijk gestart als organisatie-adviseur en managementtrainer/coach (SPL – het Samenwerkingsverband Persoonlijk Leiderschap b.v.). Ik heb vooral gewerkt op het gebied van persoonlijke en teamontwikkeling, samenwerking, leiderschap, veranderingsprocessen. Enkele broodheren van de afgelopen jaren: ABN/AMRO, Aegon Vastgoed, diverse gemeenten (klein en groot), bouwbedrijven (o.a. Strukton, ERA-bouw), diverse Billiton-bedrijven (chemische industrie), adviesbureau’s, een Kamer van Koophandel, een kleine multinational op het gebied van badkamerartikelen, enzovoort. Ik heb ervaring met het organiseren en leiden van internationale conferenties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, die zeer succesvol zijn gebleken.

Ik heb een netwerk van zeer bijzondere en capabele collega’s opgebouwd, van wie ik veel geleerd heb en nog steeds leer, en met wie ik veel samen heb gewerkt en werk. Internationaal heb ik gewerkt in de Verenigde Staten, Tsjechië, Rusland, Estland, Duitsland en India.

Voorts geef ik leiding aan The Edge, International School for Leadership and Spirituality . The Edge wil een antwoord zijn op het schreeuwend tekort aan werkelijk inspirerend en vrijmakend leiderschap in de wereld, en op de behoefte van jonge mensen om daarvoor opgeleid te worden. Voor meer informatie: click naar http://edge.persoonlijkleiderschap.com. Heel veel plezier heb ik ook beleefd aan het schrijven en publiceren van vele artikelen en een dertiental boeken: – Leven in je Lijf, 1978, (uitverkocht); – Management zonder Controle, 1986, (uitverkocht); – De Professionele Manager, 1989, (leerboek, uitverkocht); – Ruimte voor Geluk, (uitverkocht) – Spiritueel Leiderschap, Kluwer (1996-2002), bestemd voor iedereen die zijn/haar leiderschap wil ontwikkelen; – Zin in Zorg, (uitverkocht) – Het leven een Spel (samen met Jan Paul van Soest), (uitverkocht) – Leven op het randje, over bewust leven in een hachelijke wereld, ook weer een verhalenboek. Gopher Publishers, 2004, te bestellen via de boekhandel/internet of (sneller): www.gopher.nl ; – De Aarde heeft koorts (samen met Jan Paul van Soest en Judy McAllister); – Zeven stappen op de weg naar bewustzijnsontwikkeling; – Gebedsboekje voor Zoekers, alle uitverkocht; – Voor niets gaat de zon op; blauwdruk voor een waardige wereld, te bestellen via: webshop.elikser.nl/voor-niets-gaat-de-zon-op.html – en tenslotte: Op weg naar jezelf . . . een pelgrimsreis in zeven etappes, http://webshop.elikser.nl/op-weg-naar-jezelf-een-pelgrimsreis-in-zeven-etappes. Spiritueel leiderschap, Ruimte voor geluk en De Aarde heeft koorts zijn ook in het Engels vertaald.