Zo Boven - Zo Beneden

Zo Binnen - Zo Buiten

De verbinding tussen wat er binnenin ons gebeurt en hoe dat zich weerspiegelt in de buitenwereld, is een concept dat al eeuwenlang bestaat. Hermes Trismegistus, een beroemde filosoof uit de oudheid, verwoordde dit concept als “Zo Boven, Zo Beneden”. Een moderne variant van dit idee: “Zo Binnen, Zo Buiten”.

Zo Binnen - Zo Buiten

Wat betekent "Zo Binnen, Zo Buiten"?

Het idee achter “Zo Binnen, Zo Buiten” is dat onze innerlijke wereld, onze gedachten en emoties, zich manifesteren in de buitenwereld. Als we positieve gedachten hebben en ons goed voelen, trekken we positieve ervaringen aan. Aan de andere kant, als we negatieve gedachten hebben en ons slecht voelen, trekken we negatieve ervaringen aan.

Deze wet van aantrekking wordt vaak geassocieerd met het spirituele en het metafysische, maar het is eigenlijk gebaseerd op wetenschap. Onze hersenen produceren elektromagnetische signalen die ons lichaam beïnvloeden, en deze signalen kunnen ook invloed hebben op de omgeving om ons heen.

Hoe kunnen we "Zo Binnen, Zo Buiten" toepassen

Het toepassen van “Zo Binnen, Zo Buiten” begint bij het bewust worden van onze gedachten en emoties. Als we ons bewust zijn van onze innerlijke wereld, kunnen we deze bewust vormgeven en onze gedachten en emoties sturen in een positieve richting. Hier zijn een paar suggesties om dit te doen:

Zo boven, Zo beneden

Positieve Affirmaties

Herhaal positieve affirmaties voor jezelf om je geest te trainen om zich te concentreren op positieve gedachten. Een voorbeeld van een positieve affirmatie zou kunnen zijn: “Ik ben vol zelfvertrouwen en succesvol.”

Dankbaarheid

Wees dankbaar voor alles wat je hebt in het leven en concentreer je op het positieve in plaats van op het negatieve. Dankbaarheid helpt ons om ons te richten op de goede dingen in het leven en positieve ervaringen aan te trekken.

Visualisatie

Visualiseer jezelf in positieve situaties en stel je voor hoe het voelt om die situaties te ervaren. Dit helpt je om je gedachten en emoties te sturen in een positieve richting.

Introspectie en Meditatie

Introspectie en meditatie kan helpen om je geest te kalmeren en je te concentreren op het nu. Door te mediteren, kun je je gedachten en emoties onder controle houden en je geest trainen om zich te concentreren op constructiebe gedachten.

Hermus Trismegistus

Het belang van "Zo Binnen, Zo Buiten"

Het idee van “Zo Binnen, Zo Buiten” kan ons helpen om ons bewust te worden van onze gedachten en emoties, en hoe deze van invloed zijn op onze buitenwereld. Als we ons bewust zijn van deze verbinding, kunnen we ons richten op constructieve gedachten en emoties en positieve ervaringen aantrekken.

Essentie: wat er binnenin ons gebeurt, heeft invloed op de buitenwereld om ons heen.

En, er is een nog veel effectiever, hoger, directer niveau! Ervaar dit bij de 'Zo Binnen - Zo Buiten' Groep Le Chemin bijeenkomst op zondag 2 april 11 uur in Laren