De Libelle

Er was eens een prachtige vijver, omringd door weelderige bomen en kleurrijke bloemen. In deze vijver leefde een larve genaamd Lina. Lina was tevreden met haar leven in het water, waar ze zich voedde met algen en zich voortbewoog met haar kleine, onopvallende lichaam.

Lina en haar vrienden vroegen zich waar alle larven naartoe gingen als ze verdwenen. Ze waren nieuwsgierig naar wat er gebeurde buiten de vijver en verlangden naar avontuur. Lina voelde diep van binnen de drang om de wereld buiten de vijver te verkennen.

Libelle

 

Op een dag gebeurde er iets wonderbaarlijks. Lina begon zich vreemd te voelen, haar lichaam tintelde en haar huid begon te barsten. Ze voelde een onweerstaanbare drang om naar het wateroppervlak te zwemmen. Met elke stap naar boven voelde Lina haar oude zelf achter zich laten.

Libelle

Toen ze eindelijk het wateroppervlak bereikte, barstte haar huid open en onthulde een prachtige, transparante vleugels. Lina was veranderd in een schitterende libelle. Haar ogen waren gevuld met een nieuwe, intense kleurenpracht en haar vleugels weerkaatsten het zonlicht als een regenboog.

Na vele avonturen begon Lina heimwee te voelen naar haar oude vrienden. Ze verlangde ernaar om terug te keren naar de vertrouwde omgeving van de vijver en haar vrienden weer te zien. Met haar vleugels uitgespreid vloog ze terug naar de vijver, maar haar vrienden herkenden haar niet meer. Ze was veranderd en haar transformatie had haar onherkenbaar gemaakt.

Van binnen wilde Lina terug keren naar haar oude vertrouwde omgeving in de vijver, maar merkte dat ze niet meer kon aarden in het water. Haar nieuwe vleugels waren gemaakt om te vliegen, om vrij te zijn in de lucht. Ze kon niet langer de beperkingen van het water verdragen.

Libelle

Met een zwaar hart begreep Lina dat ze niet langer dezelfde larve was die ze ooit was geweest. Ze kon niet meer dezelfde band hebben met haar vrienden zoals voorheen. Hoewel ze verdrietig was, begreep Lina dat haar transformatie haar de mogelijkheid had gegeven om te groeien en te evolueren.

Met een mengeling van opwinding en verdriet vloog Lina weg van de vijver, naar nieuwe horizonten. Ze ontdekte betoverende landschappen en ontmoette andere libellen die haar verwelkomden in hun midden. Lina voelde zich bevrijd en vol van vreugde.

Terwijl de tijd verstreek, werd Lina wijzer en sterker. Ze leerde dat transformatie soms betekent dat je afscheid moet nemen van wat vertrouwd is, om te groeien en je volledige potentieel te bereiken. Ze besefte dat de vijver haar oorsprong was, maar niet haar bestemming. Ze was gemaakt om de wereld te verkennen, om te dansen in de lucht en anderen te inspireren met haar schoonheid.

En zo vloog Lina verder, haar vleugels uitgespreid, klaar om elk nieuw avontuur tegemoet te treden. Ze wist dat ze nooit meer terug kon naar haar oude leven in de vijver, maar dat was oké. Want ze had een nieuwe missie gevonden, een missie om te stralen als een schitterende libelle en anderen aan te moedigen om ook hun eigen transformatie te omarmen.

Vliegende libelle
De Libelle